Обявеният като пилотен  проект за България – за по-голяма сигурност

...
Обявеният като пилотен  проект за България – за по-голяма сигурност
Коментари Харесай

Училищата в Пловдив по-сигурни тази година – охранителни фирми и МВР следят за дилъри и реда край школата

Обявеният като пилотен  план за България – за по-голяма сигурност на учениците в Пловдив, публично започва на 15 септември. Кметът Здравко Димитров е подписал заповед, с която да се сътвори нужната организация за обезпечаването на публичния ред. 
Прочетете още
Тя е по отношение на самодейността на „ Трафик СОТ ”, към която се причислиха другите най-големи охранителни компании в Пловдив – „ Алфа СОТ ” и „ Даикс СОТ ”. В нея патрули на охранителните  компании ще  се  спомагат за пресичането на наркоразпространението,  както и други  противообществени прояви.

В заповедта на Зико се показва, че трите компании ще бъдат включени в организацията по реализирането на публичния ред, дружно със звената Общинска полиция, Общинска защита и Министерство на вътрешните работи.  

От 15 септември ще се ускори контрола, както и предварителната защита в общинските учебни заведения, които са над 50 на брой. За тез цел от трите  охранителни компании ще трансформират стоянките на патрулите си, както и обходите им, тъй че да се покрай учебните заведения в интервалите, когато има най-голямо скупчване на възпитаници -  преди и след образователните занятия, при замяна на промените и големите  междучасия.  През това  време  охранителите ще наблюдават за съмнителни лица или държание,  а в случай че виждат неправда ще алармират на Министерство на вътрешните работи. При  потребност също по този начин ще се намесват, в случай че видят противообществени  прояви, спорове сред възпитаници и други  рискови обстановки.

Частните охранители няма да арестуват или задържат хора, само че в случай че видят съмнителни лица, които  се въртят постоянно към учебните заведения, като  предават или взимат различни  пакети или други предмети, то ще бъде сигнализирана полицията.  

Повече за самодейността:

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР